nedeľa 26. apríla 2015

PRERÁBKA KANCELÁRSKEJ STOLIČKY

NOVÝ  POŤAH NA KANCELÁRSKU STOLIČKU.


JEDNO RÁNO, keď som prišla do práce, tak pri poštových schránkach vo vestibule bolo zničené, vydraté koženkové KANCELÁRSKE KRESLO. Asi ho niekto vyhodil a nechcelo sa mu odniesť ho na smetisko.Vyskúšala som ho, či nie je zlomené, ale na moje prekvapenie bolo veľmi pohodlné.
Akurát išiel okolo riaditeľ komplexu a mu vravím, že je hanba také kreslo rovno vo vestibule pri vchode, že u mňa by mu bolo lepšie. "KLIDNE SI HO VEMTE". Tak som si ho vzala.
Boli vypadané skrutky, ale to je najmenej. Vedela som, že chcem na na čalúnenie použiť nejakú prešívanú mäkkú vetrovkovinu,  ale farby v ktorých tú látku mali, sa mi nehodili. Až som uvidela strieborno-medenú reliéfnu látku. A pomyslela som si,  že možno budú doma reči,  ale ku podivu sa doma páčila.



Veľmi sa mi páčilo to šitie na pôvodnej stoličke, ale musela by som ju podšiť molitanom a cez koženku a molitan stroj nešil pekne. Nebol pekný steh. Asi by som potrebovala nejaký čalúnnický šijací stroj.












NÁVOD
1. Odskrutkovala som všetky diely zo stoličky.
2. Na látku som položila diely a vystrihla podľa nich látku.
3. Opierky som ušila ako "tunel" a vložila opierkový diel. Pôvodne bola koženka nastreľovaná a konce neboli pekne zakončené.
4.Spodný diel som nastrelila so spinkovačkou.
5. Priskrutkovala som diely a hotovo.  


Na prvom zábere je farba koženky. Presne taký odtieň to je ako na fotke.
A HOTOVO.  
Pôjde asi do manželovej pracovne, alebo dcérinej izby.

NO A TAKÝ MINI PROBLÉMIK, OSTALO MI EŠTE Z TEJ KOŽENKY.
Niekde som videla takého macíka zo zlatej a striebornej látky šitého  a vyzeralo to originálne. Ale hľadať strih a piplačka. Alebo nejakú nákupnú tašku tzv. SIEŤOVKU? Alebo...............
Zatiaľ si MAĽUJEM do tých štvorčekov z permanentnou fixkou, maľuje sa perfektne.
Niečo vymyslím. 

PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA

5 komentárov:

  1. Ty si niekoľko umeleckopriemyselných dielní v jednom ! :)..Si kanón !.....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekoľko áno, ale by som si rada vyskúšala keramickú dielňu, to ma láka. Štrikované a háčkované veci asi nebudú na mojom blogu, ide to totižto pomaly. Keď prerábaš stoličky, alebo nábytok, tak za deň-dva je to hotové. Inak sa do toho ani nepustím. A záhrada, hrabať sa v zemi, to len preto, aby nebola pustatina, ale tie rastlinky to vedia, veľmi sa im nedarí.

      Odstrániť
  2. BIBA, ďakujem za milý komentár. Mám nový tablet, je dosť malý a je to už druhý komentár, ktorý som si chcela pozrieť a náhodou som ho zmazala. Je tam drobné písmo a nedá sa všetko prečítať, ja ho chcem dotykom zväčšiť a zrazu po ňom ani stopy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tato předělávka židle se mi líbí ze všech nejvíce. Je to super!!! Ale vlastně se mi líbí všechny předělávky, jsi šikovná. Měj se Ivana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivanka, asi najlahsia moja prerabka. Mozno ta material tak zaujal, Ja som dlho bola hrda, ako som opravila tu ratanovu stolicku ten vyplet a potom okruhle retro kresla, ale aj to prve, lebo to bola stolicka na vyhodenie. No a najtazsie vzdy to posledne.

      Odstrániť