piatok 10. apríla 2015

"LUSTER" na terasu

LAMPÁŠ NA TERASU - BOCIANIE HNIEZDO


Na terase zatiaľ nemáme zavedenú elektriku, máme tam rôzne sviečky, ale prečo nemať aj terasový luster? Tento lampáš som vyrobila ešte minulý rok, akurát kvitla čerešňa a breza ešte nerašila.


Materiál: závesný kvetináč           3,- €
pár kryštálikov čo som našla doma, ale nemusia byť
drôt a/alebo hrubá niť 
4m stuhy alebo špagát , alebo drôt na zavesenie
8 fľaštičiek od ovčích jogurtov
brezové vetvičky, čo najdlhšie a veľmi tenké 
kvety do kvetináča, aké máte doma, môžu byť aj rezané.
     

      Pripravíme si brezové prútie,  je husté a jemné a tiež potrebujeme,  aby bolo čo najdlhšie. Použijeme kovový závesný kvetináč, chceme aby uniesol 8 sklenených fľaštičiek so sviečkami. A možno aj nejaké kvety.
      Omotáme prútie tak husto, aby zakrylo celý kvetináč. Prútie som prichytávala s drôtikmi a potom aj hrubšou priadzou, lepšie sa mi s ňou pracovalo. Keď je hotový kvetináč tak vyskúšame záťaž :-).
                                    RUDYMU sa to páčilo, hneď začal obhryzkávať kraje. 
              
   
      Na fľaštičky si pripevníme drôt, s kliešťami pevne stiahneme. Na drôt z dvoch strán priviažeme cca 30 cm dlhé stuhy. Môžete použiť aj špagát, alebo drôt.  Fľaštičky potom z vnútornej strany priviažeme ku kovovej konštrukcii kvetináča. Vnútro (to slamené bolo kúpené s kvetináčom) vyložíme hrubším igelitom, pokiaľ tam chceme dať zem a kvety.

5.        Doplnila som ešte nejaké hrubšie konáriky na kvetináč, a pár kryštálikov, aby sa leskol aj cez deň a vyzeral trochu ako luster.
      Ešte predstavím ďalšieho člena rodiny RALFA. Pózuje, nech je pekný na fotke. A keď nepózuje tak stráži, hoci ten menší vo vnútri stráži viac.

                                                       PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára