utorok 14. apríla 2015

Premena dverí na provensálsky vešiak

PREMENA DVERÍ NA PROVENSÁLSKY VEŠIAK

Musím sa priznať, toto nie je z mojej hlavy. 
Chodím dosť často do jedného nábytkárstva, kde majú veľmi pekné dizajnové veci a tam mali takto prerobené dvere. Aj som na tie dvere zabudla, až som raz naďabila v šope na takéto dvere, boli tak dlho na daždi, slnku a snehu, že už vlastne ani nemali skoro vôbec nijakú farbu, tým pádom s odstránením farby nebolo veľa roboty. Medzitým mi manžel doniesol krásne vešiačiky, či nechcem na niečo,  no chcela som, aj keď som ešte nevedela na čo.


 Nenápadne, aby to predavačka nevidela, som odfotila INŠPIRÁCIU.

Tie akože dvere sú oveľa tenšie ako normálne naše dvere, takže možno sú vyrábané tak, aby vyzerali ako dvere, ktoré sa prerobili na vešiak :-)

Okrem bielej farby som všetok materiál mala doma, ešte aj drevené držiaky na poličku, takže ma to vyšlo celé na 6,- €.

Návod: Podľa mňa netreba nejaký obšírny opis, z fotiek je to každému jasné.
-manžel mi vyrezal z preglejky chýbajúci diel,
- to som vložila namiesto rozbitého skla.
- trochu som obrúsila väčšie nepresnosti
- 2 krát všetko, aj poličku a vešiačik natrela klasickou bielou farbou na drevo.
-potom som jemne zapatinovala dvere.



Dlho som rozmýšľala, či ešte niečo dám na tie dvere, či tam niečo nakreslím, alebo dekupáž (viď. nižšie), aj servítky už boli kúpené, aj by to bolo pekné,  ale nakoniec som si vymyslela VTÁČIKA. Dlho som hľadala  na internete, takého, ktorý by sa mi hodil na farbenie tupovaním.

S tou istou farbou, ktorou som patinovala, strieborno-sivou, som namaľovala aj vtáčika. Keď bol hotový, tak  som ho zvýraznila fixkou, lebo bol málo výrazný,  potom bol zase veľmi výrazný, tak som ho ešte jemne prešla bielou farbou, nech vyzerá ako ošúchaný :-). Drevo som sa nesnažila vybrúsiť na jemno, chcela som, aby diery a nerovnosti dreva boli vidno.                            











 Ukážka ako by vyzerala dekupáž .



To by asi bolo všetko        PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA

6 komentárov:

  1. Na povale mám tiež staré kazetové dvere, ktoré čakajú až príde na ne čas. Priniesla som ich zo smetiska. Vešiak je dobrý nápad, ja som plánovala ich len tak oprieť v izbe. Vtáčik je naozaj vydarený. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S farbou Annie Sloan by vyzerali dobre. Vtáčika som sa chystala odstrániť, ešte uvidím. Mám rada keď je na niečom čo robím bodka, v tomto prípade to bol vtáčik, ale nie som si úplne istá, či to nemalo byť bez tej bodky na konci.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. malo...vtáčika preč a budú dokonalé.. :)

      Odstrániť
    2. A mám po dileme. Chystala som návod pre jeden časopis a tam potrebujú 11 fotiek a nebolo o čom, tak vtáčik zabral 3-4 fotky :-). A odvtedy rozmýšľam či ho pretrieť.

      Odstrániť