KORPUS
2 bielka
45-50 g maku
45-50 g práškového cukru.
NÁPLŇ
1 jemný tvaroh
1 lyžica medu.
Na vrch nejaké čerstvé drobné ovocie.
Do nevyšľahaných bielkov nasypeme mak a cukor a dobre rozmiešame. Túto masu potom nalejeme na silikónovú podložku ( ja som dala na papier na pečenie) a roztiahneme do tenkej vrstvy.
Pečieme pri 180 stupňoch 10-15 minút. Mal by byť poriadne upečený. Vraveli, že v teplovzdušnej rúre 8 min., v obyčajnej asi 10 min. Ja som na to zabudla (ako inak ) a piekla som 15 minút a bolo to akurát.
Ešte teplé vykrajujeme, lebo keby bol korpus studený, tak sa láme.
Tvaroh zmiešame s medom. Mne od medu tvaroh veľmi zmäkol, najbližšie kúpim iný druh tvarohu.
Vrch ozdobíme čerstvým ovocím. Ja som mala doma len mrazené čierne ríbezle, ale viem si to predstaviť, že s malinami je to božské. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Z tohoto množstva mi vyšli chvalabohu len 3 tortičky, ale bola to veľmi dobrá chuťová kombinácia. Na celý plech by som asi dala 6 bielok.
PRAJEM PRÍJEMNÝ ZVYŠOK DŇA
Ďakujem, výborný tip, som bezlepková :-)
OdpovedaťOdstrániťMyslela som na teba, aj ze si sa neozvala :-)
OdpovedaťOdstrániť