Na základ potrebujeme : 1 šľahačkovú smotanu
1 konzervu sladeného SALKA
Mne sa zdala jedna konzerva cca 350g veľa, že to bude veľmi sladké, tak som kúpila v LIDLI malé balenie obyčajného a nakoľko mali aj kakaové, tak 1 balenie kakaového salka. Použila som z 2 x 125g balenia cca 2 x100g.
POSTUP: Nič jednoduchšie. Vyšľaháme jednu šlahačkovú smotanu.
Rozdelila som šľahačku na polovicu a pridala salko. Do jednej polovičky obyčajné, do druhej kakaové.
Na spodok vanilkovej zmrzliny som dala maliny , zavrela nádoby a dala som do mrazničky. Zmrzlinu som nemiešala, ale asi raz by som teraz premiešala, nech salko a maliny sú rovnomerne rozložené (premiešané)..
Čakáme, kedy zmrzlina
zmrzne, poháre sú už pripravené
Zmrzlina bola sladká až až, kľudne by som dala aj menej salka. Do základnej masy môžete samozrejme pridať rôzne príchute, škoricu, ovocie, strúhanú čokoládu, polámané keksíky, poprípade pridať karamelové salko........
Zmrzlina nie je vodová, je krémová, hladká a netvorili sa kryštáliky.
TREBA VYSKÚŠAŤ , PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
Zmrzlinka vyzerá vábne...v tomto teple úplne ideálne...ale momentálne som zničená z tej horúčavy, že som rada, že si spravím vodu do pohára:))
OdpovedaťOdstrániťZmrzlina bola urobena ked bolo "len" 30 stupnov. Zjedla sa hned. 3 dni v tom teple sme prezivali pri tv.
OdpovedaťOdstrániťPáni, vypadá to úžasně a v těchle horkých dnech tahle dobrota určitě "bodne" ..... Marki
OdpovedaťOdstrániť